Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványadó 1%

Adó 1% rendelkező nyilatkozat letöltése
19650397-1-42

Hogyan ajánlhatom fel adóm 1%-át?

Amennyiben szeretné felajánlani adója 1%-át, egy erre vonatkozó rendelkező nyilatkozatot kell kitöltenie. Az üres formanyomtatványt megkaphatja munkáltatójától, a NAV-tól, de oldalunkról letöltheti a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány nyomtatványát is. A kitöltött nyomtatványt egy lezárt borítékban adja át munkáltatójának, vagy helyezze az adóbevallását tartalmazó nagy borítékba, illetve elektronikusan is elküldhető a NAV részére.
FONTOS! Nyilatkozata csak akkor érvényes, ha a borítékra ráírja nevét, lakcímét, adószámát és a ragasztásnál ellátja aláírásával. Ezek az adatok nem kerülnek nyilvánosságra, mivel adóbevallásán vagy munkáltatóján keresztül, vagy közvetlenül a NAV-hoz kerülnek.


Mi történik, ha nem ajánlom fel az 1%-ot

Amennyiben az adófizető állampolgár nem rendelkezik az egy százalék felajánlásáról, úgy az összeg az állam pénztárába kerül, mint befizetett adó.

Mi történik, ha rendelkezem az adóm 1%-ával?

Ez esetben az adóbevalláskor beadott, szabályosan leadott adó 1% rendelkező nyilatkozatokat a NAV összesíti, az egyes szervezetekre lebontja, és átutalja a felajánlott pénzt. Minden adófizető felajánlása duplán számít! Az adó egy százalékát kétszer ajánlhatja fel: egyiket egy nonprofit szervezetnek, a másikat egy egyháznak vagy költségvetési előirányzatnak, így 1+1%-ról rendelkezhet.


Mit adok és mit kapnak a szervezetek?

Az adó 1% felajánlása Önnek semmibe sem kerül, csupán két percet kérünk, amíg kitölti a rendelkező nyilatkozatot. Viszont ez a két perc sokkal többet jelent számunkra! Gyógyulást, egészséget, örömet...


Mennyi pénzről rendelkezünk?

Minden évben izgalommal várjuk az APEH, mostanában a NAV értesítését, hogy az adózók mennyire támogatják Alapítványunk munkáját. Ebben az évben is örömhírt kaptunk, mert 2015-ben 41.057 felajánlótól 171.760.006 forintot kapunk.

Elsőként annak örülünk, hogy ilyen sokan ismerik, elismerik munkánkat, melyet a Heim Pál Gyermekkórházban gyógyuló betegekért teszünk.

Másodszor annak örülünk, hogy ilyen sokan elégedettek a kórházban folyó gyógyító, ápoló tevékenységgel, hiszen a támogatás nagy része a kórház jó munkájának következménye.

Harmadszor annak örülünk, hogy ezzel a nagy összeggel továbbra is támogatni tudjuk a kórház vezetését a kórházi struktúra átalakításában. Ez egyes betegellátó osztályok felújítását, kialakítását, új műszerek beszerzését jelenti. Örömteli az is, hogy a 31 ezernél is több alapítvány közül ebben az évben is többen választottak minket a támogatásra, mint tavaly és így mintegy 10 millió forinttal nagyobb támogatást kapunk az elmúlt évinél.

Köszönjük az Önök támogatását és ígérjük, hogy vigyázunk arra, hogy a jövőben is jól hasznosuljon támogatásuk a beteg gyermekek gyógyulásának érdekében.

Mire költötte az Alapítvány a befolyt adó 1% felajánlásokat 2010-ben? - 09KOZ 

Mire költötte az Alapítvány a befolyt adó 1% felajánlásokat 2011-ben? - 10KOZ

Mire költötte az Alapítvány a befolyt adó 1% felajánlásokat 2012-ben? - 11KOZ

Mire költötte az Alapítvány a befolyt adó 1% felajánlásokat 2013-ban? - 12KOZ

Mire költötte az Alapítvány a befolyt adó 1% felajánlásokat 2014-ben? - 13KOZ

Mire költötte az Alapítvány a befolyt adó 1% felajánlásokat 2015-ben? - 14KOZ

 Az oldal a MarketingMérnökkel készült

Item Reviewed: Description: Rating: 5 Reviewed By: