Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványadó 1%

Adó 1% rendelkező nyilatkozat letöltése
19650397-1-42

Hogyan ajánlhatom fel adóm 1%-át

Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ezt legkésőbb 2021. május 20-ig az szja-bevallási formától függetlenül is megteheti.

• Amennyiben ügyfélkapun keresztül szeretné megtenni felajánlását, akkor ezt könnyedén az alábbi webes felületen megteheti:  https://eszja.nav.gov.hu/app/login/

• Ha nincs ügyfélkapuja, akkor itt tudhatja meg, hogy kell regisztrálni:    https://ugyfelkapu.gov.hu/


 

Papír alapon a 20EGYSZA nyomtatvány kitöltve lezárt borítékban postán feladható, illetve a NAV ügyfélszolgálatán személyesen, vagy meghatalmazott útján leadható. Ez esetben csatolni szükséges a meghatalmazást. (Fontos, hogy a lezárt borítékon a leragasztás helyén rajta legyen az aláírása!).

2018-tól megszűnt a munkáltatói adómegállapítás, azonban a korábbi évek gyakorlatával egyezően a munkáltatója továbbra is összegyűjtheti az Ön 1+1 %-os nyilatkozatát.

Amennyiben munkáltatója útján rendelkezik adója 1+1 %-áról, akkor azt részére legkésőbb 2021. május 10-éig lezárt borítékban leadva teheti meg. (Fontos, hogy a lezárt borítékon a leragasztás helyén, továbbá a kísérőjegyzéken rajta legyen az aláírása!)

Az adó 1% felajánlása Önnek semmibe sem kerül, csupán két percet kérünk, amíg kitölti a rendelkező nyilatkozatot. Viszont ez a két perc sokkal többet jelent számunkra! Gyógyulást, egészséget, örömet...


Mi történik, ha nem ajánlom fel az 1%-ot

Amennyiben az adófizető állampolgár nem rendelkezik az egy százalék felajánlásáról, úgy az összeg az állam pénztárába kerül, mint befizetett adó.

Mi történik, ha rendelkezem az adóm 1%-ával?

Ez esetben az adóbevalláskor beadott, szabályosan leadott adó 1% rendelkező nyilatkozatokat a NAV összesíti, az egyes szervezetekre lebontja, és átutalja a felajánlott pénzt. Minden adófizető felajánlása duplán számít! Az adó egy százalékát kétszer ajánlhatja fel: egyiket egy nonprofit szervezetnek, a másikat egy egyháznak vagy költségvetési előirányzatnak, így 1+1%-ról rendelkezhet.


Mit adok és mit kapnak a szervezetek?

Az adó 1% felajánlása Önnek semmibe sem kerül, csupán két percet kérünk, amíg kitölti a rendelkező nyilatkozatot. Viszont ez a két perc sokkal többet jelent számunkra! Gyógyulást, egészséget, örömet...


Mennyi pénzről rendelkezünk?

Minden évben izgalommal várjuk a NAV értesítését, hogy az adózók mennyire támogatják Alapítványunk munkáját. Ebben az évben is örömhírt, hogy 2020-ban 186 millió forintot kapunk.

Elsőként annak örülünk, hogy ilyen sokan ismerik, elismerik munkánkat, melyet a Heim Pál Gyermekkórházban gyógyuló betegekért teszünk.

Másodszor annak örülünk, hogy ilyen sokan elégedettek a kórházban folyó gyógyító, ápoló tevékenységgel, hiszen a támogatás nagy része a kórház jó munkájának következménye.

Harmadszor annak örülünk, hogy ezzel a nagy összeggel továbbra is támogatni tudjuk a kórház vezetését a kórházi struktúra átalakításában. Ez egyes betegellátó osztályok felújítását, kialakítását, új műszerek beszerzését jelenti.

Örömteli az is, hogy a civil szervezetek rangsorában évek óta az elsők között lehetünk.

Köszönjük az Önök támogatását és ígérjük, hogy vigyázunk arra, hogy a jövőben is jól hasznosuljon támogatásuk a beteg gyermekek gyógyulásának érdekében.

 

 

Mire költötte az Alapítvány a befolyt adó 1% felajánlásokat 2010-ben? - 09KOZ 

Mire költötte az Alapítvány a befolyt adó 1% felajánlásokat 2011-ben? - 10KOZ

Mire költötte az Alapítvány a befolyt adó 1% felajánlásokat 2012-ben? - 11KOZ

Mire költötte az Alapítvány a befolyt adó 1% felajánlásokat 2013-ban? - 12KOZ

Mire költötte az Alapítvány a befolyt adó 1% felajánlásokat 2014-ben? - 13KOZ

Mire költötte az Alapítvány a befolyt adó 1% felajánlásokat 2015-ben? - 14KOZ

Mire költötte az Alapítvány a befolyt adó 1% felajánlásokat 2016-ban? - 15KOZ

Mire költötte az Alapítvány a befolyt adó 1% felajánlásokat 2017-ban? - 16KOZ

Mire költötte az Alapítvány a befolyt adó 1% felajánlásokat 2018-ban? - 17KOZ

Mire költötte az Alapítvány a befolyt adó 1% felajánlásokat 2019-ben? - 18KOZ

 

 Az oldal a MarketingMérnökkel készült

Item Reviewed: Description: Rating: 5 Reviewed By: