Alapítványok, egyházak újból versenyre kelnek, hogy minél több támogatót szerezzenek, akik adójuk kis, de számukra fontos részét nekik ajánlják fel. Úgy tűnik, egymással harcolnak, pedig még sok milliárd marad érintetlenül, mivel nagyon sokan ennyi év után sem rendelkeznek. Ezért az eddig még szabadon levő pénz felajánlására kellene rávenni a nem rendelkező adózókat.


    Tavaly 40 ezren ajánlották fel Alapítványunkon keresztül a Heim Pál Gyermekkórháznak a NAV-tól visszaszerzett pénzecskéjüket. A sok kis összegből hatalmas pénz lett, amelyből sok műszert adott át az Alapítvány a Kórháznak. Ezek a műszerek is segítették az orvosokat, hogy pontosabb diagnózist állíthassanak fel, könnyebben tudják végezni a fontos műtéteket, gyorsítsák a beteg gyerekek gyógyulását.


    Nem dicsekedni szeretnék, hanem mind több ember figyelmét felhívni arra, hogy a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány nagyon fontos célokra költi a kapott pénzt és a még jobb ellátáshoz, műszerezettséghez még több felajánlásra van szükség.
Ettől az évtől még nehezebb az alapítványok helyzete. Nagyon jó irány, hogy elektronikus úton, minél egyszerűbben adózzunk. De félő, hogy akik adóbevallását a munkahely, vagy a NAV elkészíti nem fog külön levelet feladni az 1% rendelkezéséről. Szeretném, ha Önök ezt a kis fáradságot vállalnák és továbbra is támogatóink között üdvözölhetnénk.
Lényeges lenne, hogy a törvényalkotók is segítenék az alapítványok, egyházak munkáját. Például egy megoldás lehetne, ha egyszer valaki rendelkezik adója 1 %-áról, akkor addig annak a szervezetnek utalnák, amíg másként nem rendelkezik az adózó. De az is jó megoldás lenne, hogy az 1 % külön felajánlása is történhetne elektronikus úton.  Persze még sok egyéb megoldás is lehet, a legjobb megoldás kiválasztását bízzuk a politikusok bölcsességére.

 Az oldal a MarketingMérnökkel készült

Item Reviewed: Description: Rating: 5 Reviewed By: