A szemészek a gyerekek, csecsemők szemének vizsgálatakor, egyes beavatkozások végzésekor nem hagyatkozhatnak saját szemük korlátos látására. Ezt már nagyon régen észrevették és segítségül a nagyítókat, lupékat, operáló szemüvegeket hívták. Ezek az eszközök az idők során hatalmas fejlődésen mentek keresztül, bár az alapvető funkciójuk nem változott.

A Szemészeti osztályon is természetes, hogy ilyen lupékkal kell rendelkezni a gyerekek ellátásánál. Ezek beszerzése már több mint 20 éve történt. 20 év alatt is korszerűsödött a gyártásuk, kialakításuk. Az is nyilvánvaló, főleg a szemüvegeseknek, hogy a lencsék karcolódnak, homályosodnak a használat során.

Nem volt váratlan, hogy a Szemészeti osztály az Alapítványhoz fordult operációs, vizsgáló eszközeik megújításáért. A Kuratórium ezen fontos, a látást segítő lupék beszerzését 1.631.333 Ft-tal támogatta. Az Alapítvány már át is adta az új műszereket az Osztálynak, segítve az orvosok munkáját és segítve, hogy minél több jól látó gyerek kerüljön ki a Kórházból.

 Az oldal a MarketingMérnökkel készült

Item Reviewed: Description: Rating: 5 Reviewed By: