25 évesek lettünk

 

25 év, a felnőttkor kezdete. Ekkor nyílik ki a világ a fiatalok előtt, ekkor kezdik tervezni jövőjüket, tevékenységüket.

25 éves alapítványunk a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány, de mi a legidősebb alapítványok közé tartozunk, hiszen rögtön a kezdetekkor alapított bennünk a Heim Pál Gyermekkórház. Így 25 évesen mi is készítjük elképzeléseinket jövőnkről, de mögöttünk már rengeteg eredmény, ismertség és a Kórház sokoldalú segítése van. Nehéz lenne felsorolni mindazt ami Alapítványukhoz kapcsolódik, ami azóta is segíti a gyermekek gyógyítását.

Néhány fontosabb eredményt megpróbálok felsorolni. Ma már nem lehet az Üllői úti telephelyen olyan betegosztályt találni, amelyik kinézetét ne javította volna az Alapítvány támogatása. Finanszíroztuk a fő épületre emelt sátortetőt és ezzel együtt a Toxikológiai -, és a Bőrgyógyászati Osztályok felújítását, bővítését. A Fővárosi Önkormányzat 216 milliós és az Alapítvány 1 milliárdos támogatásával elkészült a „G” épület, ahol európai körülmények között gyógyítják a belgyógyászati, a gasztroenterógiai, nefrológiai beteg gyerekeket, 50 millióval támogattuk a hajdani Vérellátó átalakítását Gyermek-pszihiátriai osztállyá, a közelmúltban 100 millió forintot fizettünk ki a Kórház több osztályának átalakítására, hogy a fejlődő szakmai követelményekhez alakíthassa a Kórház vezetése az adottságokat, a betegellátás körülményeit. És ez a felsorolás csak a nagyobb volumenű munkákat sorolja.

A Kórház műszerezettségének minősége meghatározó a betegellátásban. Az alapítvány a 300 ezer forintos pulzoximétertől a 35 milliós UH készülékig rengeteg készülékkel segítette az osztályok gyógyító munkáját. A fontosabb műszerek felsorolására sem vállalkozom, hiszen ez a felsorolás több oldalt igényelne.

25 évesen készítjük a további időszak terveit is. A további elavult, elromlott műszerek cseréjének támogatása mellett újból nagy fába vágjuk szikénket. Szeretnénk megépítetni a Kórház vezetésével egyeztetve az MR épületet. Jelenleg nincs Magyarországon a gyerekek, csecsemők MR vizsgálatát végző gép és az azt kiszolgáló szakember gárda. Mi ennek meglétéhez az épület biztosításával szeretnénk hozzájárulni. Ennek a tervnek a megvalósulása közel 1 milliárd forintba kerül. Sok pénz, de nagyon fontos lenne a cél megvalósulása.

Miben bízunk, hogy ennyi pénzt tudunk biztosítani az MR épületre? Önökben.

Felsoroltam nagyképűen, hogy mi mindenben segítette az Alapítvány a Kórház munkáját. De mindez nem valósulhatott volna meg ha Önök nem támogatják az Alapítványt. Vagyis a fentebb felsorolt eredmények az Önök eredményei. Az Alapítvány szerepe kimerült abban, hogy összegyűjtötte adományaikat és jó célra fordította. Így lehetett, hogy a sok kis adományból, 1 %-os felajánlásból hatalmas összegek lettek és sikerült nagy célokat elérni.

Ha félve nézünk is a most folyó kampány eredménye elé, de bízunk benne, hogy megint nagy összeg jön össze, hogy Önök sokan ajánlják fel nekünk személyi jövedelemadójuk 1 %-át. De természetesen reméljük a cégek magánszemélyek adományait is.

Most még csak 25 évesek vagyunk, 26 évesen már az MR épület falait, 27 évesen az ott kivizsgált gyerekek mosolyát szeretnénk látni.

 

 Az oldal a MarketingMérnökkel készült

Item Reviewed: Description: Rating: 5 Reviewed By: