Csaknem 5 millió forintnyi összeget pályáztak meg a Heim Pál Kórház Sebészetének orvosai látásuk javítására. Nem új szemüvegeket kértek, hanem egy nagyteljesítményű hidegfényű LED fényforrást a hozzá csatlakoztatható fejlámpával. Elsőre talán furcsa lehet a pályázat, hiszen úgy gondolhatjuk, hogy a műtőlámpa kellő fényt biztosít a műtétekhez.

     A Kuratórium mégis megítélte ezt a nagy összeget, sőt már meg is érkezett a berendezés és az orvosok már örömmel használják. Természetesen a műtőlámpával nincs semmi baj, megfelelően világít, de elsősorban hasi műtéteknél árnyékolt, nehezen látható szerveknél, szöveteknél az operáló orvos fején levő fényforrás oda világít, ahova az orvos néz. Megvilágítja azokat a helyeket is ahol takarásban dolgozik az orvos.

     Felmerülhet a gyanú, hogy nem luxus-e ez az igény, hisz nem is olyan rég még petróleum lámpa mellett is műtöttek és voltak akik életbe maradtak. Igen, a hőskorban is voltak bravúrok. Azért, ha meg kell műteni én szeretném, ha a technika fejlődését kihasználó orvos műtene és rendelkezésére állnának korszerű lehetőségek.

     Na ezért támogattuk az orvosok látásának javítását.

 Az oldal a MarketingMérnökkel készült

Item Reviewed: Description: Rating: 5 Reviewed By: