„Nyergelj! Fordulj! Terápiás Lovastábor 2015” - 2015. 08. 10. - 2015. 08. 14.    Idén nyáron – az elmúlt évhez hasonlóan-  8 fiatalnak szerezhettünk örömet közösen a Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesület integrált lovas-iskolájával.

Alapítványunk finanszírozásával napközi jellegű terápiás lovastábort szerveztünk szociálisan is rászoruló gyermekeknek.


    A lovasterápia elsődleges terápiás hatásán túl célul tűztük ki a gyermekek társadalmi integrációjának elősegítését is. A lovarda, mint közösségi tér kitűnő szociális gyakorlóterep, rengeteg alkalmat nyújt a gyerekeknek új kapcsolatok létesítésére, meglévőek ápolására. A foglalkozások során elsődleges hangsúlyt kapott a kortársakkal való együttes tevékenység, a játékosság. Célunk volt, hogy olyan közösséget alkossanak a tábor végére a gyerekek, ahol bátran vállalhatják önmagukat eltérő képességeikkel és esetleges hiányosságaikkal is, ahol egymást kölcsönösen elfogadva és segítve osztják meg a lovardában szerzett élményeket.


    Reményeink szerint, a tábor során a gyermekek olyan pozitív tapasztalatokat szerezhettek saját képességeikről, lehetőségeikről, mely pozitívan hatott önképükre, növelte életminőségüket, és nem utolsó sorban maradandó élményt nyújtott számukra.
Az oldal a MarketingMérnökkel készült

Item Reviewed: Description: Rating: 5 Reviewed By: