A Heim Pál Gyermekkórházban nem lehet az ellátottak öregedéséről beszélni, hiszen az „öregek” átkerülnek a felnőtt ellátásba és  jönnek az újonnan születettek és az átlagéletkor nem változik. De lehet beszélni a gépek, műszerek, épületek öregedéséről, ami nehezíti az ifjak ellátását.
Nemrég kapott a Kórház Neurológiai osztálya EEG és EMG készülékeket és mint kiderült ezek is már serdülőkorba léptek. A serdülőkorú műszerek ezen a területen már öregnek minősülnek. Az első meglepetés után (ami a kort illeti), az Alapítvány Kuratóriuma támogatta az új, többet tudó, modernebb készülékek megvételét. Fontos a Kuratórium támogatása, de még fontosabb, hogy az MVM Zrt is átérezte az új műszerek szükségességét, és az EMG-ENG-EP készülékre 7.734.300 Ft-t, az EEG rendszer 2 felvevő készülékének felújítására 1.891.030 Ft-t adott az Alapítványnak.
A 2 készülék fejlesztése megtörtént  és az új EMG készülékkel együtt átadtuk a Neurológiai osztályon Dr Kollár Katalin osztályvezető főorvosnak. Az osztály számára ezek az alap műszerek és sok gyermek gyógyítását segítik. Például az EEG készülékkel évente több mint 2000 vizsgálat készül és ebből 150 a hosszú, több napos, folyamatos videó-monitorizálás.
Köszönjük az MVM Zrt-nek az anyagi támogatást hiszen felajánlásuk segítségével tudjuk segíteni sok gyermek gyógyulását.

 

 

 


Az oldal a MarketingMérnökkel készült

Item Reviewed: Description: Rating: 5 Reviewed By: