Vírus és 1 %

 

A Heim Pál Kórházat a pécsi és a szegedi Gyerekklinikát jelölték ki a koronavírusos betegek ellátó központjának a gyereklakosság vonatkozásában. Végre egy jelzés, hogy nemcsak az öregek fertőződhetnek a vírussal, hanem minden korosztály. Lényeges különbség van a fertőzés lezajlásában, sokkal súlyosabbak a tünetek a gyenge immunrendszerrel rendelkezőknél. A gyerekek többsége így észre sem veszi, hogy fertőzött lett, gyógyulása gyorsan lezajlik.

Indokolt a gyerekekre is vigyázni és lázas megbetegedésükkor arra is gondolni, hogy koronavírus is lehet a betegség okozója.

A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány az utóbbi években több lélegeztetőgéppel, sőt “műtüdővel” támogatta a Kórház Intenzív osztályát. Ez egy jó alap arra, hogy erre a feladatra megfelelően felkészült legyen az Osztály. Ezeket a műszereket az Önök által felajánlt SZJA 1 %-ból és kissebbrészt adományokból sikerült megvenni. Az előző évek 1 %-ának felhasználásáról honlapunkon is tájékozódhatnak.

Nem szeretnénk kisajátítani a dicsőséget a betegellátás műszerezettségének magas színvonaláért, hiszen az állami segítség szükséges a modern, de drága műszerek biztosításához. A műszer különben is “csak” segédeszköz. A dolgozó orvosok és ápolók az igazi letéteményesei a gyógyulásnak. Természetesen a munkájuk eredményességéhez szükség van többféle segítségre, többek között műszerekre.

Ha vége lesz a járványnak a vírus valószínűleg nem hagy itt bennünket. Tovább él, de remélhetőleg már bizonyos fokú védettségre teszünk szert. Várhatóan a gyógyszerkutatók injekciókat, tablettákat alkotnak meg a vírus megelőzésére, gyógyítására. A vírus ellen  és a sok más betegség gyógyítása érdekében is szükség van fejlesztésekre, hogy a Heim Pál Kórház gyermekeink, unokáink megbetegedése estén, egészségesen, boldogan tudja visszaadni az apróságokat.

Kérjük, gondoljanak idén is Alapítványunkra, amikor adójuk 1 százalékáról döntenek. Adószámunk: 19650397-1-42

 Az oldal a MarketingMérnökkel készült

Item Reviewed: Description: Rating: 5 Reviewed By: