A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány több mint 70 millió forinttal támogatja a Heim Pál Gyermekkórház Intenzív osztályának bővítését, fejlesztését. Mire megy ez a hatalmas összeg?
Menjünk sorba. Megalakulása óta az Intenzív osztály az egész országból kapja a nagyon súlyos betegeket, hogy itt próbálják megmenteni életüket. Az utóbbi időben elsősorban szakember hiány miatt sorban zárnak be a kórházak gyermek osztályai és ennek is következménye, hogy több súlyos állapotban lévő gyermek érkezik a „Heimpálba”. Így gyakran kell „kitenni” a megtelt táblát, azaz az osztály nem tud fogadni az ellátásra rászoruló gyermeket.
A Kórház vezetése a sokasodó igényeket látva bővítésre határozta el magát, de ennek anyagi feltételeit nem tudta előteremteni. Ezért a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványhoz fordult támogatásért. Az Alapítvány Kuratóriuma látva a gondokat, céljának megfelelően az osztály bővítésének támogatásáról döntött.
A pénzből több mint 6 millió forintot az új épületrész kialakítása és a régi osztály felújítása visz el. Az igazán nagy költséget a 6 új betegágy műszerezettségének megteremtése jelenti. Most 2 lélegeztetőgép, egy monitor rendszer  és perfuzorok beszerzésére kerülhet sor.
Ez a nagy és szakmailag fontos projekt is mutatja, hogy az Alapítvány kuratóriuma az Önök által az Alapítványnak felajánlott SZJA 1 %-t és a kapott támogatásokat igyekszik minél hatékonyabban az ország gyerekellátása érdekében felhasználni. A hozzáértők felfedezik, hogy az új intenzív rész műszerezettsége nem teljes, hiszen például a 6 új ágy fejlesztéséhez csak 2 lélegeztetőgép párosul. Ebből a nagy összegből „csak” ennyit sikerült biztosítani. Reméljük a későbbi támogatásokból sikerül majd az osztály műszerezettségét kompletté tenni.

 

 Az oldal a MarketingMérnökkel készült

Item Reviewed: Description: Rating: 5 Reviewed By: