2 capnostat az Intenzív osztálynak

   Csütörtökön a Colt Hungária Kft. ügyvezetőjével, Csordás Zoltánnal randevúztunk az Intenzív osztályon. A Colt Hungária Kft. 1,5 millió forintot utalt át Alapítványunknak, hogy ebből 2 darab capnostat készüléket vásároljunk az Intenzív osztályon kezelt betegeknek.

   Az osztályon Dr. Kiss Gabriella osztályvezető főorvos fogadott bennünket. Elmagyarázta mi is a capnostat. Ez egy lélegeztetőgép „tartozéka”, mely a beteg légzés-elemzéséhez ad egy újabb lehetőséget. A több lehetőség közül a széndioxid kibocsájtásból levonható következtetések segítik leginkább a beteg kezelésének hatékonyságát.

   Az elméleti képzés után főorvosnő megmutatta, hogy melyik készülékhez csatlakoztatták a capnostátokat. Az eszköz éppen használatban volt és egy 8 év körüli gyermek életfunkcióit követte. Látszott Csordás úron, hogy megrendítő a készülék látványa, amikor egy élettelennek látszó fiatal test életének aktuális adatait közvetíti a gyermek mellett dolgozó orvosok, ápolók számára.

   Elbúcsúzva az osztálytól megbeszéltük, hogy tartjuk a kapcsolatot, továbbra is számíthatunk támogatásukra.
  

Köszönjük a Colt Hungária Kft-nek az újabb fontos műszerhez jutást és azt, hogy ezzel is támogathattuk a Heim Pál Gyermekkórház gyógyító munkáját

 Az oldal a MarketingMérnökkel készült

Item Reviewed: Description: Rating: 5 Reviewed By: