A rejtélyes cím, mely szó szoros értelembe véve csőbilincset jelent. Sokan nem is gondolnák, hogy mekkora segítséget nyújt az egészségügy számos területén.

Az Alapítvány egy pályázat kapcsán találkozott ezzel a kézieszközzel, melyet az Intenzív osztály és a Sebészeti műtő kért az extracorporalis membran oxigenator (ECMO) gépeikhez.
Az ECMO készülék a súlyos állapotú, légzési problémával küszködő betegek számára nyújt átmeneti segítséget az életbe maradáshoz, vagy gyógyulási lehetőséget ad áthidalva a kritikus állapotot, amikor a tüdő képtelen a megfelelő oxigén ellátottságot biztosítani. Emiatt gyakran hívják műtüdőnek.

Működését tekintve ez az eszköz több nagy méretű kanülön, vezetéken át a vér átáramoltatását biztosítja egy külső oxigenátor nevű eszközön. E hosszú művelet közben a csöveket, melyek a kanülökhöz csatlakoznak rögzíteni kell, mozgatásukat precízen és óvatosan kell végezni.
Karácsony előtt több cégtől kaptunk felajánlást, miszerint támogatnák rajtunk keresztül a kórház osztályainak műszerezettségét. A „tubing clamp” volt az egyik olyan műszer, melyre szükség lett volna, ebből is nagyobb számban. Ilyen az iparban ismert eszközt azonban a kórháznak nem kívántak venni, gondolva, hogy szükségessége nem oly mértékű, mint bármely más gyógyászati eszközé.
Ez a leírás is azt a célt szolgálja, hogy vannak az egészségügyben olyan eszközök, melyek mások számára furcsán, esetleg idegennek hangoznak, mindamellett nem is gondolva hatalmas jelentőségükre.
Köszönjük az elmúlt időszakban a támogatásokat, melyeket a betegellátás fejlesztésére tudtunk fordítani.

 

 

Az oldal a MarketingMérnökkel készült

Item Reviewed: Description: Rating: 5 Reviewed By: