A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány is harcol a koronavírus ellen. Na nem álltunk a betegágy mellé, hogy ápoljuk, kezeljük a szenvedő kis betegeket, hiszen nem értünk hozzá. Azt csináltuk az előző kuratóriumi ülésen, amihez értünk, anyagilag támogatjuk az ilyen témájú pályázatok megvalósulását.


      A Központi Laboratórium egy a vírusok (köztük a koronavírus) kimutatását, tipizálását végző automata vásárlását kérte támogatni. A Kuratórium 33 millió forinttal támogatja, a mostanság különösen fontos fejlesztést.
A frissen kialakított Covid osztály kért támogatást a műszerezettség javítására. A Kuratórium 2,5 millió forinttal támogatja többek között monitorok beszerzését.
A Sebészet egy mobil ultrahangra 2,8 millió forintot kért, hogy ne tegyék ki szállítás közben fertőzés veszélynek a gyerekeket és 68 ezer forintot, hogy saját magukat is védjék, például védő szemüvegekkel. A Kuratórium ezeket is támogatja.

      Ilyen vészterhes időkben fokozottan érezzük, hogy milyen hasznos az adó 1 %-ból kapott nagy támogatásuk. Ebből tudjuk és tudtuk a váratlanul felmerült nagyon fontos igényeket megvalósítani. Reméljük, hogy később már nem lesz szükség rendkívüli fejlesztésekre, de a normál menetben is sok pénz kell a műszerek, fejlesztések finanszírozására, ebben az évben is ajánlja fel adója 1 %-át, és hasonlóan fontos célokra fordítjuk, ha mi leszünk a kedvezményezettek.


Az oldal a MarketingMérnökkel készült

Item Reviewed: Description: Rating: 5 Reviewed By: