A csaknem 100 tagú zenekar június 12-én adott koncertet a Zeneakadémia nagytermében. A zenekarban praktizáló orvosok muzsikálnak, akik Európa számos országából érkeztek, köztük öten magyar orvos-zenészek. Évente két koncertet adnak, egyet Nagy-Britanniában, egyet más európai országban. Már másodszor léptek fel hazánkban, most a teljes bevételt a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványon keresztül a Heim Pál Gyermekkórház Gyermek- és Ifjúsági Pszichiátriai osztályának javára ajánlották fel.

A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány rendezésében megvalósult koncert hatalmas sikert aratott. A zene megszólalása előtt Dr. Katona Gábor a  Heim Pál Gyermekkórház tudományos igazgatója üdvözölte a közönséget és a zenekar tagjait magyar és angol nyelven, majd Prőhle Gergely úr, az EMMI nemzetközi és európai ügyekért felelős helyettes államtitkára olvasta fel Balog Zoltán miniszter üdvözlő levelét és saját nevében is beszélt a zenekar tagjaihoz.

A műsort Cristopher Morris Whiting fiatal karmester dirigálta. Elsőként Debussy: Egy faun délutánja művével, mely különösebben még nem hozta lázba a közönséget. Másodiknak az orvos-zenekar Kokas Katalin hegedűművésszel Bartók I. Zongoraversenyét tolmácsolta. Mind a szólista, mind a zenekar nagy átéléssel, bravúrosan adta elő a nehéz művet, amit a közönség hatalmas tapssal értékelt. A második visszatapsoláskor egy 6 év körüli fiatal úrral érkezett vissza a művésznő és elmondta a közönségnek, hogy férjének aznap volt a születésnapja és a születésnapra szeretnék játszani a ráadást kisfiával. A közönség és a zenekar a gesztust is értékelte és a fiatal muzsikusnak is vissza kellett jönni meghajolni a tomboló közönség előtt.

A szünet után Brahms IV. Szimfóniáját adta elő a zenekar nagy sikerrel, amit mutatott, hogy a 3. visszatapsolás után ráadásként egy Brahms magyar táncokat is előadtak és a taps csak akkor maradt abba, amikor a zenekar tagjai kezdték elhagyni a pódiumot.

Köszönjük a Zenekar művészeinek, hogy minket támogatnak munkánkban és köszönjük a közönségnek, hogy részvételükkel megteremtették a támogatás alapját. Mindannyian egy felejthetetlen élménnyel gazdagodtunk és reméljük nem kell újabb tíz évet várni, hogy nálunk koncertezzenek az orvos-zenészek.Az oldal a MarketingMérnökkel készült

Item Reviewed: Description: Rating: 5 Reviewed By: