1993-ban vezették be a Heim Pál Kórházban, hogy a kardiológusok UH készülékkel is vizsgálták a gyerekek szívét. Nagy előrelépés volt ez, ahhoz képest, hogy előtte csak „hallgatózva” tudták eldönteni, hogy egészséges, vagy beteg-e a gyermek szíve.


      Ez már régen volt, azóta mind a kardiológia, mind a technika sokat fejlődött. Jogos igénye volt a kardiológusoknak és jogos igénye lenne a beteg gyerekeknek, hogy modernebb többet tudó készülékek vizsgálati eredményeire támaszkodjanak a gyógyítás során. Ezt a problémát oldotta meg az MVM Partner Zrt 10 millió forintos adománya, melyből az Alapítvány egy Samsung HS50 echokcardiographiai készüléket, egy digitális EKG készüléket és néhány kiegészítő eszközt vásárolt a Kardiológiai rendelőnek.

      Az új készülékkel javulnak a diagnosztikai feltételek, így a veleszületett szívfejlődési rendellenességek észlelése javul és javul ezen betegek gondozási lehetősége is. A betegosztályok mindegyike támaszkodik a kardiológiai rendelő munkájára. Az új készülékkel így a konzíliumot kérőknek is jobb támogatást tudnak nyújtani. Végső soron ez az adomány sokat segít, hogy a felnövekvő nemzedék jobb szívű legyen elsősorban orvosi értelemben, de reméljük hétköznapi értelemben is az lesz.

 

 Az oldal a MarketingMérnökkel készült

Item Reviewed: Description: Rating: 5 Reviewed By: