A CT osztály főorvosa adott be pályázatot a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványhoz, hogy támogassa 2 munkaállomás megvételét. Főorvos úr leírja a pályázatban, hogy jelenleg 2 munkaállomása van az osztálynak, ami a napi munkához elegendő. Hiszen nincs olyan sok orvosa az osztálynak, hogy többen tudnák a felvételeket tanulmányozni, a látottakat értékelni és a leleteket elkészíteni.


      Minek akkor a további 2 készülék? Az Osztálynak a fő feladata a beutalt gyerekekről felvétel készítése és a felvétel alapján szakvélemény készítése. De természetesen valahol gondoskodni kell arról, hogy most is legyen elegendő képalkotó eljárásban jártas szakorvos és legyen ilyen a jövőben is. Nem is beszélve arról, hogy szükséges ezen a területen is, hogy a szakorvosok csecsemők és gyerekek diagnosztizálásához értsenek, jártasak legyenek benne. Régi lemez, de igaz, hogy ebben a szakmában is más a gyerek és más a felnőtt vizsgálata, de elsősorban diagnosztizálása.

      Így érthető, hogy nagy feladat hárul az osztályra a szakorvosképzésben is. Az Alapítvány Kuratóriuma is értékelte a CT Osztály ez irányú munkáját és támogatja a munkaállomások megvételét. Reméljük, lesznek rezidensek is, akik meg akarják tanulni a szakmát és itt akarnak részt venni a gyerekek gyógyításában.

 

 

 Az oldal a MarketingMérnökkel készült

Item Reviewed: Description: Rating: 5 Reviewed By: