Hírek

Friss bejegyzések, események

Bilirubin mérő

Alapítványként küldetésünk, hogy megfelelő műszereket vigyünk a kórházakba a rászoruló gyermekek számára. Hiszünk abban, hogy minden gyermek megérdemli a minőségi egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést, és elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy ezt az alapvető eszközt szeretettel és együttérzéssel biztosítsuk.

Fény Ünnepe a MagNet Ház Belső Kertjében

A Budapesti Fesztiválzenekarból alakult kamaraegyüttes koncertje a Heim Pál Gyermekkórház Alapítványa javára.

Szülői fotelágy

Ez a kis kanapé nagy változást hoz az anyák és a gyerekek életében. Kényelmes kikapcsolódási lehetőséget biztosít az anyáknak, miközben a gyermekük mellet lehetnek a Kórházban.

AXIÁL Kft. támogatása

Az AXIÁL Kft. ismételten önzetlen segítséget nyújtott, ezúttal a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványnak adományozott 10 millió forinttal,

ÉVES JELENTÉS 2022

Büszkén számolunk be róla, hogy 2022-ben is jó helyre kerültek nagylelkű támogatóink adományai és 1%-os felajánlásai: segítségükkel még színvonalasabb, hatékonyabb és gyorsabb lett az ellátás a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben.

Új készülék a laboratóriumnak

Ha egy gyermeknél vérvételre kerül sor, szinte biztosan érkezik kérés a vérkép vizsgálatára a kezelőorvostól. Az eredményekből azonnal következtetni lehet

Intenzív osztály támogatása

Az Intenzív osztályon átadásra került 8 db gyógyszerelő kocsi. Az osztályvezető főnővér részletesen bemutatta ...

Mit jelent az adód 1%-a?

Mit jelent az adód 1%-a? A beteg gyermekeknek a korszerű ellátást és a biztonságos gyógyulást.

Fül-orr-gégészeti műszer

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Fül-orr-gége gyógyászati Osztályán szükségessé vált a halláscsökkenések differenciál diagnosztikájának fejlesztése.

Continental

Évről évre tapasztaljuk a munkáltatók és a munkavállalók összhangját év vége közeledtével. Ugyanis egyre többen szavaztatják meg a dolgozóikat, hogy céges társadalmi felelősség vállalásban kit szeretnének támogatással, adománnyal segíteni.

Autokláv

A biztonságos betegellátást növeli a közel 50 MFt-os beruházás.
karácsonyi gyűjtés

Karácsonyi gyűjtés medikai kocsikra

A Heim Pál Gyermekkórházban fekvő kis betegek már megírták a karácsonyi kívánságukat: egészséget szeretnének, hogy hamar hazamehessenek. Kérjük, segítsen, hogy ezt megadhassuk nekik!

Konyha fejlesztése

Megérkezett és üzembehelyezésre is került ...

Szemészet fejlesztése

Az elmúlt időszakban két kérelemmel fordult az Alapítványhoz a Kórház Szemészeti osztályának főorvosnője, melyeket támogatóinknak köszönhetően teljesíthettünk. Az osztály és a rendelő műszerparkja az alábbi, több millió forintos eszközcsomaggal bővült:
sebészet

Sebészeti műtő új műszerei

A Sebészeti műtőben lévő eszközök számát gyarapítottuk ismét támogatóink segítségével, hogy a gyerekek ellátása a legkorszerűbb műszerekkel történjen. A Kórház vezető műtőszakasszisztense mutatta be az Alapítvány…

1 %-os Segítség

A NAV nyilvánosságra hozta az ez évi rendelkezés 1 %-os adatbázisát. A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány javára 2022-ben közel 25 ezer fő ajánlotta fel személyi jövedelemadója 1%-át. Egészen pontosan 24.848…

Tubing clamp

A rejtélyes cím, mely szó szoros értelembe véve csőbilincset jelent. Sokan nem is gondolnák, hogy mekkora segítséget nyújt az egészségügy számos területén.

Támogatás meghosszabbítása

A Lidl Magyarország segíteni kívánja a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben fekvő beteg gyermekek egészséges étkeztetésének fejlesztését.

Támogatás

Az Öntőgépszervíz Kft. idén is 5.000.000 forinttal járult hozzá a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány támogatásához.

Lupék a Szemészetnek

A Szemészeti osztály a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványhoz fordult operációs, vizsgáló eszközeik megújításáért.

Folyadékkezelő robotrendszer

A PCR vizsgálat egy molekuláris mikrobiológiai vizsgálati módszer, amely lehetővé teszi a DNS egy kis darabjának megsokszorozását.

A szakorvosok képzéséért

A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványhoz, hogy támogassa két CT munkaállomás megvételét.
refraktométer

Refraktométer

A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány támogatja több mint 2,2 millió forinttal a a szemészeket és rajtuk keresztül a szemüvegre váró gyerekeket.
Készülék a helicobacter pylori kimutatására

Készülék a helicobacter pylori kimutatására

A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány kilégzési tesztet izotóppal elemző készüléket vásárolt a Központi Laboratóriumnak.

Az ujjhúzás kocsmajáték volt évszázadokon keresztül…

A DRAIN Center Hungária Kft. adományából megvásárolt ujjhúzóval kevesebb fájdalommal, pontosabb illesztéssel és így gyorsabb gyógyulással tudják ellátni a sokszor visszatérő sérülteket.

Karácsonyra fúrómotor

A Kórház Sebészeti, Traumatológiai osztályán a traumatológiai beavatkozások nagy részét mechanikus eszközök alkalmazásával (fémlemezek, csapok, huzalok, csavarok, stb.) végzik.
MagNet Bank

Támogat a MagNet Bank

A MagNet Bank támogatja a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványt a bankkártyáját használók segítségével.

Morgan Stanley kerékpáros csapat

Morgan Stanley alkalmazottak elkerékpároznak Londonból Párizsba felhívva a figyelmet az általuk támogatott alapítványok munkájára.
Colt

Korszerű orvosi eszközt juttatott a Heim Pál Gyermekkórháznak a Colt

Közel 3 millió forint értékű diagnosztikai-gyógyászati eszközt adott át május 10-én a Colt Hungária a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet számára.

Hogy jobb szívűek legyenek

Az MVM Partner Zrt 10 millió forintos adományából az Alapítvány egy Samsung HS50 echokcardiographiai készüléket, egy digitális EKG készüléket és néhány kiegészítő eszközt vásárolt a Kardiológiai rendelőnek.

Ólommentes védőköpeny

A Sebészeti és Traumatológiai osztály pályázott a műtőben dolgozók egészségének megőrzéséért a sugárterhelést csökkentő, a munkatársak mozgását jobban lehetővé tevő ólommentes védőköpenyek biztosítására.

Nagy az öröm

Önöknek köszönhető, hogy örül a műtő, hogy jó körülmények között gyógyulnak a betegek.

Szakmai fejlesztés a Nephrológián

A Nephrológiai szakrendelő helyszíni UH vizsgálataihoz és UH vezérelt biopszia végzéséhez ultrahang készülék szükséges a rendelőbe.

Gyógyszeradagoló pumpa az Ortopédiára

A gyógyszeradagoló pumpa a betegosztályok egyik leggyakoribb és legolcsóbb eszköze.

Két infúziós fecskendő a Belgyógyászatnak

Gablini Gábor úr járt nálunk és karácsony előtt ha itt járt ajándékot is hozott magával. A szokásos céges ajándékok helyett, most mi kaptuk a Jézuskát. És az így megspórolt pénzből a belgyógyászati osztálynak 2 infúziós…