Rólunk

Ismerje meg alapítványunk!

Bemutatkozás

A Heim Pál Gyermekkórház 1990-ben létrehozta a fejlesztését támogató Alapítványt, ezáltal biztosítva a beteg gyermekek zavartalan és szakszerű ellátását.

A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány hosszú évek óta Magyarország egyik legsikeresebben működő szervezete. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy közkedvelt az adományozók körében, illetve számos esetben pozitív példaként említik a különböző médiumok is. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy az Alapítvány mindig szem előtt tartotta és tartja a gyermekek érdekeit, hiszen a beérkező adományokat teljes egészében a Heim Pál Kórház fejlesztésére fordítja, mely felhasználási területekről kimutatásokat is készít, amik mindenki számára elérhetőek.

család

Az Alapítvány elnevezése már sejteti, hogy azzal a céllal jött létre, hogy támogassa a gyermekellátás körülményeinek javítását, melynek megvalósítása érdekében nagyobb összegeket fordít:

Heim Pál kórház

a Kórház épületeinek felújítására

műszerek

új, korszerűbb műszerek, eszközök beszerzésére

dolgozók

a dolgozók szakmai tudásának fejlesztésére

Távlati célok

A már megvalósított projekteken túl nagy hangsúlyt fektetünk a távlati célok megfogalmazására is. Az Alapítvány távlati céljai között szerepel többek között a Kórház épületállományának korszerűsítése is. Ennek a területnek a fejlesztése már 1994-ben elkezdődött. Egy hosszadalmas folyamat lezárásaként 2009 áprilisában átadásra került egy modern épület, ami helyt ad a Gyermekbelgyógyászati osztály, a Gasztroenterológiai és Nephrológiai osztály, az Alvás Laboratórium és az Endoszkópiás Laboratórium kis betegeinek gyógyítására. Az MR készülék beszerzésének finanszírozása az Alapítványon keresztül történt és 300 millió Ft-tal járultunk hozzá az MR épület építéséhez is. Az épület elkészülte után a berendezésről is az Alapítvány gondoskodott.

Az Alapítvány továbbra is elkötelezett a Heim Pál Gyermekkórház fejlesztésében. A ma már Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet néven működő kórház egész Magyarországról fogadja a betegeket, több szakterületen csak itt található gyermekellátás. Most is nagy fejlesztési tervei vannak a kórháznak, melyben az Alapítványra is fontos szerep hárul. A régen várt „B” épület (manuális tömb) építése is várhatóan hamarosan elindul. Addig is folyamatosan segítjük támogatóink által a kórház fejlesztési elképzeléseinek megvalósítását.

Segítők

Köszönjük a támogatást!

Adományozás

A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány támogatásának több formája is lehetséges. Válassza az Önnek legmegfelelőbbet!

adományozás